Forum - Mediere si mediatori.
Bine ati venit pe Forum.
Suntem onorati de vizita dumneavoastra.

Pentru a va inregistra, nu trebuie sa fiti nici mediatori, nici juristi si nici de o alta profesie in legatura cu medierea.

Va aflati intr-un litigiu (civil, comercial, penal), sunteti in conflict cu o persoana (fizica sau juridica) si nu cunoasteti procedura medierii?

Vizitati subiectele abordate pe forum si daca nu va ofera un raspuns satisfacator, adresati propriile dumneavoastra intrebari.

Vă vom răspunde, în limitele pe care ni le permite legea (a se vedea Regulamentul).

Mulţumim de înţelegere şi vă aşteptăm!


Navigare
 Portal
 Index
 Membri
 Profil
 FAQ
 Cautare
Bookmarking social

Bookmarking social digg  Bookmarking social delicious  Bookmarking social reddit  Bookmarking social stumbleupon  Bookmarking social slashdot  Bookmarking social yahoo  Bookmarking social google  Bookmarking social blogmarks  Bookmarking social live      

Pastrati adresa Mediere si mediatori pe site-ul dvs. de bookmarking social

Pastrati adresa Forum - Mediere si mediatori. pe site-ul dvs. de bookmarking social

Parteneri
forum gratuit


Mediatorul îţi rezolvă conflictele cu banca

In jos

Mediatorul îţi rezolvă conflictele cu banca

Mesaj Scris de Fanuta Lisman la data de Joi Ian 21, 2010 1:17 am

Tot mai mulţi clienţi sunt nemulţumiţi în relaţia cu banca.

Aceştia pot apela la un mediator bancar pentru a solicita rezolvarea pe cale amiabilă a problemelor.

Pot solicita reesalonarea creditului, pot cere o pasuire, pot cere o refinantare.

Apelati cu incredere la un mediator.
Bancile nu pot ignora un client care cere o mediere. Le va afecta negativ imaginea daca ar face-o.

Ati avut o astfel de experienta? Daca da, cum s-a finalizat?


Ultima editare efectuata de catre Fanuta Lisman in Joi Ian 21, 2010 1:17 am, editata de 1 ori (Motiv : mediere cu banca, reesalonare credite)
avatar
Fanuta Lisman
Admin

Data de inscriere : 09/11/2009
Varsta : 48
Localizare : Bucuresti

Vezi profilul utilizatorului http://www.avocatimediatori.ro

Sus In jos

Re: Mediatorul îţi rezolvă conflictele cu banca

Mesaj Scris de Fanuta Lisman la data de Vin Ian 29, 2010 5:21 am

Mai jos, va recomand un articol de pe blogul colegului nostru (vicepresedinte UMB) care a fost citat de Gandul, privitor la evolutia medierii dintre banci si clientii acestora.

Atunci când nu-şi mai pot plăti ratele la credite, clienţii băncilor încep timid să apeleze la mediatorii bancari.
“Speţele din domeniul financiar-bancar s-au înmulţit pe timp de criză, însă băncile sunt dispuse să se aşeze la discuţii. Băncile acceptă relativ uşor să rezolve problemele legate de impunerea unor comisioane abuzive...”


http://mediereagalati.wordpress.com/2010/01/29/mediatorul-o-noua-specie-aparuta-pe-traseul-client-banca/
avatar
Fanuta Lisman
Admin

Data de inscriere : 09/11/2009
Varsta : 48
Localizare : Bucuresti

Vezi profilul utilizatorului http://www.avocatimediatori.ro

Sus In jos

Mediatorul iti rezolva conflictele cu banca / Cine ar trebui sa medieze conflictele dintre clienti si banci

Mesaj Scris de MihaelaMocenco-Kamberian la data de Mar Feb 02, 2010 9:28 pm

Conflictele dintre clienti si banci fac de mult timp obiectul unei intense campanii de mediatizare, motivata de faptul ca ele decurg in cea mai mare masura din modul cum este enuntat contractul de credit (ma refer la clauze interpretative si uneori abuzive) care reglementeaza relatia contractuala stabilita intre institutia creditoare si client.

Deseori conflictul nu este generat de starea de incapacitate de plata (temporara sau chiar definitiva a clientului ) , ci de modul de aplicare a clauzelor contractuale , in special a celor ce reglementeaza modul de stabilire, calcul si aplicare a diverselor dobanzi, comisioane de administrare / gestionare credit si a altor speze sau si mai grav, de modificarea unilaterala a unor clauze contractuale, fara instiintarea scrisa a clientului si semnarea unor acte aditionale modificatoare.

Astfel de conflicte sunt - in opinia mea - mai dificil de mediat, intrucat institutia bancara se prevaleaza intotdeauna de faptul ca atat conditiile generale de creditare cat si cele speciale sunt cunoscute de catre solicitantul de credit anterior semnarii contactului de credit, ceea ce inseamna ca acesta a acceptat in cunostinta de cauza.

Pe de alta parte, conflictul generat de starea de incapacitate de plata a clientului, in principiu ar fi mai facil de mediat, intrucat legea bancara si dupa caz institutia de credit ofera clientului aflat in aceasta situatie , alternativa unei reesalonari / rescadentari sau a unei refinantari, caz in care clientul se expune unor conditii uneori mai dezavantajoase fata de cele contractate initial.

Din aceasta perspectiva succint abordata aici, consider ca mediatorul implicat in medierea conflictelor dintre clienti si banci , trebuie sa aiba abilitatea de a cunoaste bine regulile si cutumele sistemului bancar romanesc extrem de conservator, inflexibil si netransparent , precum si conditiile concrete in care a contractat clientul .

Foarte important este ca , in situatia in care partile ajung la un acord , acesta sa nu determine pentru client o situatie mai agravata sau mai dezavantajoasa decat cea in care se afla la debutul conflictului.

_________________
Mihaela Mocenco-Kamberian
mmkmediator@yahoo.com
avatar
MihaelaMocenco-Kamberian

Data de inscriere : 18/12/2009
Varsta : 50
Localizare : Constanta

Vezi profilul utilizatorului

Sus In jos

Contract de premediere cu banca

Mesaj Scris de sah 2009 la data de Lun Feb 15, 2010 10:26 am

Am un contract de premediere cu un client in ce priveste medierea cu o banca....dificil...am solutii viabile si solide....directorul este de acord(verbal doar)...dar cand vine vorba de contract scris.....directorul isi schimba pozitia....oricum ma zbat din nou....acum se pare ca voi avea sanse mari....sa vedem.

_________________
sah 2009
avatar
sah 2009

Data de inscriere : 24/11/2009
Varsta : 43

Vezi profilul utilizatorului

Sus In jos

Re: Mediatorul îţi rezolvă conflictele cu banca

Mesaj Scris de smaranda la data de Dum Iun 27, 2010 8:40 pm

Poate nu inteleg eu bine. Articolul vine din partea unui mediator? Mediatorul are solutii pentru rezolvarea problemelor dintre banca si un client al bancii????? Imi place sa cred ca este vorba doar despre tehnici si tactici cu privire la medierea in sine si nu cu privire la niste solutii, hai sa le zicem juridice!

smaranda

Data de inscriere : 23/03/2010

Vezi profilul utilizatorului

Sus In jos

Articol de informare

Mesaj Scris de Costinaso la data de Joi Iul 15, 2010 10:37 am

Nu dna Smaranda, articolul nu este al meu, am dat un interviu cu ce face UMB si mediatorul in acest domeniu, iar discutiile si comentariile apartin autorului. Vazand ca tot insistati cu pozitia mediatorului repet: mediatorul nu da solutii, mi-am permis sa citez pe blog multe articole in acest domeniu in care doresc sa ma specializez, cunoscand cat mai bine tipurile de litigii, reglementari minime, relatii contractuale specifice, posibilitati de solutionare a litigiului. Aprofundand acestea, nu voi fi afon de conflict si limitele legale intre care pot negocia partile, sprijinite de mediator, cu respectarea principiilor si procedurii legale privind medierea, fara a da consultatii sau sfaturi, ci stimuland partile sa se gandeasca si sa identifice solutii convenabile. Dar nu in afara cadrului general, cum au facut unii, determinand cealalta parte sa refuze medierea.
Nu se poate merge la nesfarsit cu teoria goala, ca sunt suficiente tehnici si tactici de comunicare, fara a avea habar de domeniu... Cei care sustin inca asemenea teorii sunt aceeasi care sunt obsedati doar de formare, apoi lasa mediatorul in aer sa se descurce pricepandu-se la toate si la nimic. Oare avocatii si alti practicanti de profesii liberale, de ce se specializeaza upa un timp, alegand domenii despre care au habar? Daca o mai tinem mult cu teoria formelor fara fond, o sa falimentam inainte de a apuca sa facem o mediere serioasa.
avatar
Costinaso

Data de inscriere : 03/01/2010
Varsta : 55
Localizare : 1Galati - Bucuresti

Vezi profilul utilizatorului http://www.mediereagalati.wordpress.com

Sus In jos

Re: Mediatorul îţi rezolvă conflictele cu banca

Mesaj Scris de smaranda la data de Joi Iul 15, 2010 5:59 pm

In alte tari, mediatorii sunt cu precadere psihologi, sociologi si vad ca medierile merg f. bine, de ce incercam noi romanii intotdeauna cu tot dinadinsul sa reinventam roata?
Si apoi, banuiesc ca daca era nevoie de vreo specializare in vreun domeniu(specializare fara de care medierea nu mergea) nu s-ar mai fi inventat aceasta meserie, erau avocatii, ei pot foarte bine sa faca si la aceasta ora "medieri" ( adica concilieri, negocieri) si nu mai era atata tam-tam pe tema medierii. Ca atare s-a dorit altceva de la mediere!!!!!!!! Si daca exista si medierea facilitativa ca ramura a medierii si se practica si legiuitorul a stabilit ca in Romania asta se face, de ce trebuie sa curga atata cerneala? Nu vi s-a intamplat sa interveniti intr-o discutie aprinsa pe strada, la serviciu , etc. fara sa stiti despre ce este vorba si sa reusiti sa-i calmati pe acesti oameni? Mie, da ! Si am reusit ! Pana la urma nici nu am aflat exact de ce se certau, important era ca au fost potoliti ! Ca atare, vorba unui profesor de-al meu de la curs, chiar ar fi mai bine ca mediatorii sa nu aiba pregatire juridica, pentru ca inevitabil incearca sa se afle " la bara", DAR NU ASTA ESTE MEDIEREA!
Tot dupa parerea mea, consider ca ar mai fi nevoie de ceva, in afara de cursuri si examene pentru a fi mediator, de niste teste foarte drastice psihologice, in care sa-ti fie testate niste aptitudini, pana la urma si felul tau de a fi ca om, unii sunt de natura conflictuala prin ei insisi, si de ce sunt asemenea persoane in mediere? Ar mai fi multe de spus....

smaranda

Data de inscriere : 23/03/2010

Vezi profilul utilizatorului

Sus In jos

Re: Mediatorul îţi rezolvă conflictele cu banca

Mesaj Scris de smaranda la data de Joi Iul 15, 2010 6:31 pm

Revin cu precizarea de a nu fi gresit inteleasa, natura conflictuala nu se refera la dumneavoastra, sunt consideratii de ordin general !

smaranda

Data de inscriere : 23/03/2010

Vezi profilul utilizatorului

Sus In jos

Castele de nisp

Mesaj Scris de Tatu Tudor la data de Joi Iul 15, 2010 7:19 pm

Cred ca faceti parte din categoriacelor care construies CASTELE DE NISIP iar in timpul liber VINDETI ILUZII

Tatu Tudor

Data de inscriere : 30/12/2009

Vezi profilul utilizatorului

Sus In jos

"nu este necesara pregatirea juridica a mediatorului"

Mesaj Scris de Costinaso la data de Joi Iul 15, 2010 9:03 pm

Ma mira cu cat spirit de imitatie preluam sloganuri aruncate pe piata medierii de catre inginerii si alti specialisti din CM actual si anterior, ca sa scape de complexul lipsei de pregatire juridice fata de majoritatea celorlalti mediatori. Dar nu scapa si din ce mai des dau hotarari si iau masuri care incalca orice bruma de legalitate si chiar propriile hotarari. Luati de ex. Hotararea 180/2010 si comentariu nostru si mai sunt destule, ca sa nu mai spunem de incalcarea cu lejeritate a legilor 192/2006 si 370/2009 de catre persoane obligate sa le aplice, platite sa le aplice si sa urmareasca respectarea lor de catre noi, ca mare autoritate de reglementare si control.
Nu fac polemica, ma opresc aici, intelege fiecare ce poate si sa se descurce cum poate, DAR DACA EU NU IMPUN CUIVA SA SE SPECIALIZEZE, NICI ALTUL, AFON IN DOMENIU, SA NU-MI SPUNA MIE SA NU MA SPECIALIZEZ DACA VREAU INTR-UN DOMENIU, CARE IMI PLACE SI FAC CEVA SA IL STAPANESC CAT MAI BINE.
Este o gogorita sa tot spunem ca nu intereseaza conflictul ci ca partile sa le impacam, ca nu trebuie sa stim despre ce este vorba. Dupa ce o sa practicati mai mult o sa vedeti ca singura nu veti mai vrea sa va ocupati de toate si ca veti studia ceea ce va intereseaza. Deci sa nu mai impunem altora ceea ce nu ne convine sa neimpuna altii noua. Daca as face o rubrica cu gafe ale celor care nu sunt interesati de legalitate ati afla o groaza de tampenii , care au dus la refuzarea acordului de catre instanta, pana la nulitatea lui dupa lege, pentru ca acordul tine cont de intelegerea partilor asupra cailor de solutionare al conflictului, dar se face in limitele legii si contractului dintre partile respective, altfel partea cealalta nici nu te asculta. Ce se intampla cu celelalte promisiuni si planuri vandute de cei care v-au format ca mediatori? V-au lasat e izbeliste sa a descurcati in jungla pietii si vietii iar povestile indrugate la curs raman ca atare... Hai sa fim realisti sa ne mai documentam, sa nu luam de buna orice gogorita si sa ne luam soarta si profesia in maini, sa ne construim o profesie si un corp profesional ca altii, altfel o sa cersim la ministerul justitiei si alte institutii degeaba.
avatar
Costinaso

Data de inscriere : 03/01/2010
Varsta : 55
Localizare : 1Galati - Bucuresti

Vezi profilul utilizatorului http://www.mediereagalati.wordpress.com

Sus In jos

Re: Mediatorul îţi rezolvă conflictele cu banca

Mesaj Scris de Continut sponsorizat


Continut sponsorizat


Sus In jos

Sus


 
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum